Image
Image

'Azokatik platerera' tailer gastronomikoak

Ordizian aski ezaguna da asteazkeneroko azoka. Plaza Nagusiaren baitan 1512 urtetik ospatzen da, eta bertako produktu freskoak, garaian garaikoak aurki daitezke bertan. Orain, azoka eta bertan egoten diren produktuak, ekoizleen eskutik, herritarrengana gerturatuko dira tailer gastronomikoen bidez, Osoa Cooking-ekin elkarlanean.

“Azoka gure altxor handienetakoa da, eta orain gure azokako produktu horiekin hainbat plater sortzen ikusteko aukera izango dugu, ekoizleekin batera. Oso garrantzitsua da gure ekoizleei, asteazkenero azokara saltzera etortzen direnei, aurpegia jartzea, eta haien produktuak zeintzuk diren ezagutzea. Hala, sukaldaritza eta azoka lotuz lau saio eskainiko ditugu”, azaldu du Adur Ezenarro, Ordiziako alkateak. Ekintza hau Europako Next Funtsen Dirulaguntzak finantzatutakoa da.

Guztira 4 saio eskainiko dira, D´elikatuz zentroan, 18:00etan. Doakoak izango dira baina izen ematea 943 88 22 90 telefonoan edo Helbide elektroniko hau spambot-etatik babestuta dago. JavaScript gaituta izan behar duzu ikusi ahal izateko. helbidean egin behar da.

Maiatzak 15, ‘Mamia eta azala’. Tolosako Aldaba Zahar Baserriko ogi artisaua izango dugu oinarri. Aldaba Zaharreko ahuntz gazta proteína iturri bilakatuko dugu Aramako goiko Etxeberriko Arantxa Zurutuzaren barazkiek goxatuko gaituzte. Ogia, gazta eta barazkiekin tosta bereziak sortuko ditugu. Aldaba Zaharreko Arena izango dugu sukalde laguntzaile.

Maiatzak 22, ‘Lurra goxatuz’. Zeraingo Mendarte baserriko Iñaki Intsaustiren barazki eta lekaleak prestatuko ditugu, Mutiloako Telleria gazta ere lagungarri izango dugu. Lekale eta barazkiz egindako plater gozagarriak prestatuko ditugu. Mutiloako Odio baserriko Beñat Telleria eta Esan Ezin taldeko Ianire izango ditugu sukalde laguntzaile.

Maiatzak 29, Fungi e Pasta. Mikel Lasaren perretxikoak Kaxolako Iker Markinezen pasta freskoarekin elkartuko ditugu plater zoragarriak sortzeko. Idiazabalgo Abel Goibururen gazta erabiliko dugu azken ukitua emateko. Abel bera izango dugu sukalde laguntzaile.

Ekainak 5, ‘Ezti bidaia’. Ataungo Jon Etxeberriaren Eztia eta Olaberriko Behieko yogurrarekin azkenburu gozagarriak prestatuko ditugu. Astigoxoko Susy izango dugu sukalde laguntzaile.

Bihar, asteartea, asteroko azoka

Bihar, asteartea, asteroko azoka egingo da Plaza Nagusian, izan ere, asteazkena, maiatzak 1, jai eguna da.

2024ko apirileko osoko bilkura

Ostegunean, apirilak 25, 18:00etan 2024ko apirileko bilkura egingo da Udaletxeko batzar aretoan. 

1.- 2024ko martxoaren 21eko udalbatzarrak egindako batzarraren akta zirriborroa onartzea.

2.- 2023ko aurrekontuaren likidazioaren berri ematea.

3.- Kreditu gehigarria

4.- Zerbitzu publikoak eman eta jarduera administratiboak egiteari buruzko tasak arautzen dituen ordenantza fiskala aldatzeko proposamena.

5. Erantzukizunpeko adierazpenaren araubidearen mendeko obra txikiak izapidetzeko prozedura arautzen duen ordenantzaren hasierako onarpena.

6.- 2024 Lanpostuen Zerrendan akats zuzenketak onartzea.

7.- Alkatetzako dekretuen berri ematea.

8.- Galde-erreguak.

Oianguko Txiringitoa udako kontratatzeko prozesua martxan da

Ordiziako Udalak aurtengo ekaina, uztaila, abuztia eta irailean Oianguko Txiringitoa kudeatzeko emakida administratiboaren prozesua abiatu du. Interesa dutenek maiatzaren 3a bitarte aurkeztu ahalko dira. Ordiziako Udaleko webguneko kontratatzailearen profilean, modu telematikoan, edozein unetan. 

Edozein zalantza izanez gero jarri harremanetan Udaleko Idazkaritza Sailarekin helbide elektroniko honen bidez: Helbide elektroniko hau spambot-etatik babestuta dago. JavaScript gaituta izan behar duzu ikusi ahal izateko. edo Helbide elektroniko hau spambot-etatik babestuta dago. JavaScript gaituta izan behar duzu ikusi ahal izateko., edo deitu telefono zenbaki honetara: 943 80 56 36

Hemen dituzue xehetasun guztiak: Oianguko Txiringitoa 2024

Plegu administratiboak

Plegu teknikoak

logo ordizia bizi herria

Image
Image
Image